Pages

Thursday, May 12, 2011

Semakin Lucah bila Menjadi Nurse?

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Semua.


Jururawat atau Nurse merupakan seorang pekerja yang bertanggungjawab untuk menjaga pesakit di hospital mahupun klinik. Sebelum bergelar seorang jururawat, mereka perlu menghadiri kelas yang mengajar mereka untuk menjadi seorang nurse.



Ok, rasanya dah cukup maksud nurse tu. Semua dah tahu kan, tak payah la aku memanjangkan cerita aku untuk menghuraikan maksud nurse dengan lebih mendalam.


Berbalik kepada tajuk entri aku 'Semakin Lucah bila Menjadi Nurse?'. Ada tanda soal tu, Jadi ianya masih persoalan tentang entri aku ni.


Ok lah, sebenarnya aku nak share dengan anda semua tentang pengalaman kawan-kawan aku yang telah bergelar nurse. Bukan pengalaman aku.. Kawan-kawan aku yang bergelar nurse tu, perempuan.Jadi, di sini aku nak cerita seorang kawan ja. Sebab aku rapat dengan dia masa sekolah dulu.


Tapi, dia lagi cepat meninggalkan sekolah tu dan juga aku. hehe. Sebabnya, dia nak jadi nurse. Dipendekkan cerita, dia pun dah berada di Kolej Kejurawatan Ipoh, Perak.


Aku pun terputus hubungan dengan dia, masa tu mana ada pakai-pakai anset ni. Orang Kampung la katakan. Dipendekkan cerita lagi, aku dah ada anset.. So, cari la nombor anset dia dari kawan-kawan aku yang lain.. Alhamdulillah dapat nombor tu..


Jadi, sembang-sembang la kami.. Tapi, dia telah banyak berubah.. Hahahaha. Terkejut betul aku, dia dah tak malu.. Slumber ja kalau cerita bab tu.. Aku pula nak segan.. kacau sungguh.. haha..


Opps, cerita yang dia cerita tu, semuanya berkaitan dengan kerjanya untuk menjadi nurse. Bukannya dia cerita, dia jenis main dengan orang.. jangan salah faham k.. Cerita jaga orang sakit.. Yang sakit sebab kemalangan, sakit tua, dan sebagainya.. Jadi dia kena jaga dari segi makan, minum, dan juga mandi..


Dia kata semua dia biasa tengok (paham-paham la tengok apa). Yang Tua, Yang Muda, Yang galak, yang malu-malu kucing, dan yang macam-macam lagi. Dia pun mengaku, "masa awal-awal tu memang agak malu dan geli la. Lama-lama dah ok la". Biasa la tu bagi seorang nurse kan.. semuanya untuk pengalaman dan pembelajaran mereka juga..


Jadi, 'Semakin Lucah bila Menjadi Nurse?'..Bagi aku, ada la sikit.. haha..Tapi, kalau bila difikirkan sedalam dalamnya, rasanya tak perlulah kata ianya Lucah.. Sebab ianya tugas yang amat murni.


Kepada Semua Nurse, Anda semua memang terbaik. Tanpa anda, merana orang kat hospital tak dak orang jaga.. hehe..


Sekian.


p/s: SELAMAT HARI JURURAWAT kepada semua NURSE..


sumber gambar SINI

35 comments:

decrewz said...

Errr.. Bila hari jururawat yer.. Jai rasa cam nak demam je ari jururawat tu;...ha3. Untung sape jadi laki jururawat, ssh sng, senang je dia nak jaga...he3

Firdaus Kasim said...

sebab tue kalo lelaki nk jd nurse senang dapat sbb lelaki sangat diperlukan!

nifi2408 said...

betul . betul . my friend citer die kene lap badan mangsa accident from top to toe . and mangsa accident tu wear nothing kecuali selimut . omg . -,-

raini said...

kalau jururawat laki camnew erk agak2??
bertambah2 lucah ke????wakaka

kotak bulat said...

hehehe.. baru je jumpa nurse pagi tadi. :)

Cik Azizah said...

amboi....jijah pon nurse tau...


hahah yup..semua benda kitorg dah tengok...istilah malu xde la pon...semuanya kerna tugas...:)

terima kasih atas ucapan..

Jue said...

entry ni sesuai tuk moja.. hihi

siti nurpaliza said...

hahahaha

pencari cinta said...

thanks atas ucapan...xde la lucah sgt cuma makin slumber...xde perasaan pon tgk benda2 xsepatutnya...

zam said...

nurse kasi cium pon ok gak...

sitokei said...

wah nak buat demam sama laa...kih kih kih

sunahusna said...

wah..entry yang baguss~^^betul2...tapi da sepupu jadi nurse kat labor room...lg ar mengerikan...THNKs nURSE..tanpa kamu, tak dakla org sanggup nak jaga masa sakit^^

ArericH said...

kepada lelaki - sila tebas semak samun anda.. ahahaha... (kata member aku y msuk hosptal sbb eksiden.. da slmt bertunang pun).. hahaha

zam said...

esok ajerlah tebas semak tu

akuorgkmpng said...

haha.. siap buat2 demam..

akuorgkmpng said...

hahaha..
nk cari bini nurse la.. hehe..

akuorgkmpng said...

betul.. kawan aku yg laki pun byk kerja kt hspital..

akuorgkmpng said...

hahaha.. betoi2..
cabaran tu..

akuorgkmpng said...

hahaha..
amboi amboi.. sma ja rsanya..

akuorgkmpng said...

apa kes?
sakit ke?

akuorgkmpng said...

ok ok. moja nurse rupanya.. hrmmm

akuorgkmpng said...

jijah.. mcm nama mmber aku.. dia pun nurse gak..

sma2..hehe

akuorgkmpng said...

nurse dh dtg.. hahahaha

akuorgkmpng said...

hahahaha.. mna nk cari tu..

akuorgkmpng said...

betoi betoi..
tugas yg sgt murni tu..

akuorgkmpng said...

thanks.. hehe..
thnks slalu dtg sini..

akuorgkmpng said...

ikut hng la zam oii.. heehehe

akuorgkmpng said...

hahaha..
betoi2.. serabut ja..

sitokei said...

mesti kena buat2 demam hahaha....

akuorgkmpng said...

haha.. kang dia cucuk jarum besar..haha

zulfitry.com said...

haha..macam tu pulak ek.. kira mulia apa jadi nurse.. kalau boleh nak cari bini kerja nurse...hehehe

kucing said...

nurse bengkeng

akuorgkmpng said...

hehe.. mmg mulia jdi nurse.. bgus klu dpt bini nurse..

Alan Rizque said...

Pengorbanan tinggi saper jadi jururawat ni..

akuorgkmpng said...

betul.. aku mmg suka nurse.. hahaha

Post a Comment